Mun Rovaniemi

Mun Rovaniemi

Vaari on monesti kertonut Rovaniemen tuhosta, kun saksalaiset käyttivät ”Scorched Earth” taktiikkaa ja tuhosivat suuren osan Rovaniemeltä, jopa 400 tonnin ammuslasti räjäytettin vahingossa, ennenkuin sillat räjäytettiin ja kirkko poltettiin. 

 

Muistelin Mummon ja Vaarin tarinoita, ensimmäisenä mieleen putkahti hirvittävä tarina moottorikelkkailijasta joka ajoi Putaan jokea pitkin uppolumessa, sattui ajamaan kovettuneeseen lumeen joka heitti ukon kelkan kanssa ilmaan nyt puretun sillan kohdalla ja kelkkailija löi pään siltaan ja pää jäi matkasta vielä kypärässä, ja kelkka ja kroppa jatkoi matkaa.

 

Useamman kerran olen kuullut tarinan kun Mummon ja Vaarin perheet muuttivat Ruotsiin töihin, mutta kerran puhuivat tarkemmin asiasta ja opin että he sattuivat asumaan samalla kadulla ja tapasivat nuorena siellä. 

Siellä he asuivat useita vuosia, saivat kaksi lasta ensin tätini ja sitten äitini. Pari vuotta myöhemmin he muuttivat Rovaniemelle takaisin Suomeen, Vaarin kotikaupunkiin lapset kasvattamaan.

Viime vuoden puolella, Vaari ja Mummo olivat olleet äitini serkun kanssa yhteyksissä ja hän olisi tarvinnut automaalaria Ruotsin puolelle. Eli minulla olisi ollut mahdollisuus lähteä Ruotsiin töihin niinkuin Vaari ja Mummo aikanaan, mutta päätin että Rovaniemeläisenä Rovaniemi on se minun paikka missä mie haluan alkaa opiskelemaan ja töitä tekemään.

 

hakkapelitta94

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *